Fiatalkori papillomavírus, 10+1 tévhit a HPV-ről: a HPV legyőzéséhez ezt kell tudni!


fekete üröm gyuri bácsi

Mikor és kit érdemes oltani? Az oltást elsősorban fiatalkorban érdemes beadatni.

Human Papillomavirus (HPV)

Bár a védőoltás 9 éves kortól bármilyen életkorban, nemtől függetlenül beadható, de a leghatékonyabb védelmet a szexuális élet megkezdése előtt nyújtja, így jó eséllyel megelőzhető a megfertőződés. A fertőzések nagy része átmeneti, de a helmint kórokozók fertőzés után nem alakul ki tartós védettség, így a vírusokat újra és újra el lehet kapni.

nemi szemölcs égési megoldás

A HPV oltás elérhetősége A Az iskolaorvos és az iskolavédőnő feladata felajánlani az ingyenes HPV elleni védőoltást, amely nem kötelező, hanem szabadon választható, és beadásához a szülő írásbeli nyilatkozata szükséges.

Már nem vagyok tini, lecsúsztam az oltásról?

  • Összegyűjtöttük a lehető legtöbb információt, amit a Human Papilloma Virusról tudni lehet és szükséges!
  • Férgek hogyan lehet eltávolítani az arcokat

Felnőtt korban is érdemes beoltatni magunkat, mert a jövőbeni, más típusokkal történő fertőzéstől, vagy az újrafertőződéstől óvhatjuk meg magunkat és párunkat is. Ha szeretne többet tudni a védőoltásról vagy a HPV kockázatairól, forduljon kezelőorvosához, vagy kérdezzen bátran szakértőnktől. Az oltási programból kimaradt fiatalkori papillomavírus, a fiúk, a felnőtt nők és férfiak részére a védőoltás szakorvosi recept és térítés ellenében érhető el a patikákban.

szemölcsök a torkon viszket

Információért forduljon gyermekorvosához, családorvosához, nőgyógyász vagy urológus szakorvoshoz, illetve védőoltási tanácsadóhoz! Kásler M. A humán papillómavírus okozta megbetegedések, megelőzésük lehetőségei és ennek népegészségügyi előnyei. Orvosi Hetilap Supplementum,

vastagbélrák tünetei nőknél