Vasalapú vérszegénység


Napi vasigény

Vérszegénység elleni vaskészítmények A vashiányos vérszegénység egy súlyos szindróma, amely a legtöbb esetben vashiányt igényel. Általában a vashiányos vérszegénységet orális vaskészítményekkel kezelik. Bizonyos esetekben azonban csak a parenterális adagolás megfelelő - intramuszkulárisan vagy intravénásan.

vasalapú vérszegénység

Melyek a vért tartalmazó vérszegénység-készítmények?? A vérszegénység olyan betegség, amelyben a szervezetben nincs vér. A vér fő feladata a szövetek oxigénnel való ellátása. Vas nélkül pedig ez a folyamat lehetetlen. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a vas vasalapú vérszegénység oxigént szállító fehérje hemoglobin része, amely megtalálható az eritrocitákban - vörösvértestekben.

Melyek a vért tartalmazó vérszegénység-készítmények??

Így a vashiány a hemoglobin és az eritrociták hiányához, majd a szövetek és az egész szervezet oxigén éhezéséhez vezet. A súlyos vérszegénység végzetes lehet. Vasalapú vérszegénység vashiány különféle okok miatt jelentkezhet. Ezek közül a leggyakoribb a vérzés, akut vagy krónikus. Néhány sérülésből és műtétből származhat.

Vérhiány kezelésének hatása és értékelése vérszegénységgel vagy anélkül daganatos betegeknél

A vérzés azonban gyakran betegségek - fekélyek, gyomorhurut, aranyér - következménye lehet. Gyakran a vérzés krónikus, nem érezhető, és a beteg észre sem veszi. A vasból hiányozhat az élelem is, ami vérszegénységhez is vezethet.

vasalapú vérszegénység

Ez akkor fordulhat elő, ha a beteg éhezik vagy étrendje kiegyensúlyozatlan. A vas gyomor-bélrendszeri betegségek miatt rosszul tud felszívódni. Néha a test megnövekedett vasfogyasztást tapasztalhat terhesség alatt, gyermekkorban. A vashiányos vérszegénység túlnyomórészt női betegség, a nők alacsony vaskészlete és a magas vérveszteség menstruáció miatt.

A Maltofer vas-hidroxid polimaltóz komplexet tartalmaz. A gyógyszernek 4 felszabadulási formája van: Szirup alakban, névleges térfogata ml. Cseppek formájában, névleges térfogata 30 ml.

A vérszegénység tünetei: fáradtság, gyengeség, fejfájás, alacsony vérnyomás. A vérszegénység diagnosztizálásához számos vérvizsgálatra van szükség. Vashiány okozta vérszegénység esetén sürgősen pótolni kell egy elem hiányát a testben.

vasalapú vérszegénység

Ezt azonban vasalapú vérszegénység lehet csak az élelmiszer rovására tenni. Nem számít, mennyit eszik az ember vasat tartalmazó ételeket és ez elsősorban húscsak egy kis része szívódik fel a vérben legfeljebb 2 mg naponta.

vasalapú vérszegénység

Vas nélkül a hemoglobin nem képződik, és ezért a beteg továbbra is vérszegénységben szenved. Az ezt az elemet emésztésre kész formában tartalmazó készítményekből származó vas felszívódása sokkal nagyobb, mint az ételből, és segít az elem hiányának gyors megszüntetésében. A vaskészítményeket orálisan lehet bevenni tabletták, kapszulák és oldatok formájában orálisanvagy be lehet injektálni a testbe parenterálisan.

Kezelés Ha a beteg hipokróm vörösvérteste normálisnál magasabb, kezelésre van szüksége.

Ez utóbbi esetben a gyógyszerek intravénásan vagy intramuszkulárisan adhatók be. Melyik módszer a vas gyógyszerek szedésének biztonságosabb, hatékonyabb és kényelmesebb - orális vagy parenterális? A szakértők egyöntetűen azt állítják, hogy szóbeli.

vasalapú vérszegénység

A vas a bélben szívódik fel legjobban, ez a felszívódásának természetes módja. A parenterális alkalmazás csak orális alkalmazás ellenjavallataival alkalmazható.

A piacvezető Maltofer márka Maltofer rágótablettája már orvosi vény nélkül is elérhető a vashiány rendezésére, illetve megelőzésére.

Ezenkívül parenterális alkalmazás mellett nagy az allergiás típusú mellékhatások kockázata, anafilaxiás sokkig. Az allergia azonban általában nem magára a vasra, hanem a gyógyszerben található néhány segédanyagra vonatkozik.

Egészségpercek - Vérszegénység

Ezért, ha hasonló helyzet áll elő, akkor a gyógyszer helyettesítése mással megmentheti a helyzetet. A parenterális alkalmazás egyéb hátrányai: fájdalom.