Tejszínes gomba. Tejszínes gomba
Отличия существовали, только вот четко определить их было бы довольно затруднительно. Все местные были несколько ниже ростом, чем Олвин, и двоих из тех, кто вышел его встречать, отмечали безошибочные приметы возраста. Кожа у всех была коричневого цвета, а движения, казалось, прямо-таки излучали здоровье и энергию. Олвину это было приятно, хотя и казалось несколько удивительным.
Amikor a nagylánynak kivették a manduláját, csak ezt volt hajlandó megenni. Ha néhány apró trükköt tejszínes gomba, könnyen lehet, hogy ez lesz a család új kedvence.

Az elkészítés a gomba megtisztításával kezdődik. Ezt a lányok szokták csinálni, mert nagyon élvezik. Persze így a gombák nem lesznek annyira szépek, de anyaként szerintem ez nem akkora probléma :- A gombát - a héjának lehúzása után - megmosom, majd vékony csíkokra vágom.
Скажи ему, чтобы он поднял корабль, но только медленно,-- сказал он, и в голосе у него прозвучала нотка настойчивости.
A hagymát megpucolom, apró kockára vágom, majd kicsi olajon üvegesre pirítom. Én Oliva olajat használok, de a normál napraforgó olaj is nyugodtan használható. Ha kicsit megpirult, lehúzom a tűzről és pirospaprikát teszek bele.

Fontos, hogy gyorsan keverjük el, különben megkeseredik. Ha elkevertem, öntök bele egy kevés vizet.
Az erdei gombamártás steakhez lehengerlő vendégváró fogás lesz! Az éttermek mesterei a gombás szószoknak, mártásoknak, roston sütött gombáknak. Miért ne készíthetnénk el ezeket a kiemelkedően ízletes fogásokat otthon, a családunknak, vacsoravendégeinknek? A steak legjobb kísérője egy erdei gombamártás, ami fűszeres, tejszínes, szaftos és elkápráztat bármilyen vacsoravendéget!
Éppen csak annyit, hogy kicsit visszahűtsem. Ez nagyjából annyi, hogy a paprika folyós, krémes állagot vegyen fel. A gombákat hozzáadom és sózom, majd egy fél pohár vizet öntök alá.

Takarékon, fedő nélkül, kb 25 perc alatt puhára főzöm, majd a tejszínt beleöntöm. Két percig még összefőzöm, majd kész.

A legjobb kagyló tésztával. A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm. Az elkészítés fázisairól csináltunk egy kis videót, amit erre a linkre kattintva nézhettek meg. Minden jog fenntartva.