Prosztatarák hormonterápia


A rövid hormonterápia növeli a prosztatarák túlélésének esélyét A rövid idejű hormonterápia jóval kevesebb mellékhatással jár, mint azok, amikor két-három évig is kezelik a beteget.

prosztatarák hormonterápia hány féreg jön ki a kezelés után

A beavatkozás során a daganatok növekedését előidéző férfi nemi hormonok prosztatarák hormonterápia csökkentik. David Lamb és munkatársai szerint ez a módszer mintegy felére csökkenti a halálozási kockázatot, ami igen jelentős eredménynek mondható.

prosztatarák hormonterápia condyloma acuminata nemi szervek kezelése

Jelenleg a prosztatarák sikeres kezelésének feltétele a korai felismerés és műtét, azonban sokszor csak előrehaladott stádiumban kerül a diagnózisra sor — ez utóbbi esetben jelenthet megoldást a Lancet Prosztatarák hormonterápia március i számában közölt tanulmány eredménye.

A munkacsoport előrehaladott prosztatarákban szenvedő férfit vizsgált, akiknél vagy kizárólag sugárkezelést, vagy három prosztatarák hormonterápia hormonterápiát és sugárkezelést, vagy hathónapos hormonterápiát és besugárzást alkalmaztak. A mintegy 10,6 éves utánkövetési periódus során azok a betegek kisebb arányban haltak meg a daganat miatt, akik a sugárkezeléssel együtt hat hónapig hormonkezelést is kaptak 11, illetve 22 százalékvalamint ez az arány más ok miatt is alacsonyabb volt 29, illetve 43 százalék.

Gyógyíthatatlanok - Prosztatarák

A háromhavi hormonterápia azonban nem jelentett járulékos előnyt a kizárólag besugárzással kezeltekkel szemben. Az androgén hormonok csökkentése számos nem kívánt mellékhatással jár: erekciós zavarok, hőhullámok, fáradtság, csontritkulás, magas koleszterinszint, vérszegénység, szívbetegség és az ennek talaján kialakuló halál.

prosztatarák hormonterápia hatékony kerékféreg tabletták

Ezen betegségekkel jóval kevésbé kell számolni a hathónapos kurzus során, de a kedvező hatás 50 százalékos túlélés-növekedésben nyilvánul meg.