Hipokróm vérszegénység, Klinikai vizsgálatok a Vérszegénység, hipokróm - Klinikai vizsgálatok nyilvántartása - ICH GCP


A vérszegénység típusai és a háttérben álló okok

Hivatkozások Azhypochromia Ez az eritrociták vagy vörösvértestek színének vagy sápadtságának csökkenése. A vörösvértestek működésének változásai magukban foglalják a keringő vörösvértestek számának megváltozását vagy azok összetevőinek megváltozását, beleértve a hypochromiát is. A vérszegénység szigorúan a keringő vörösvérsejtek számának vagy térfogatának csökkenésére, vagy az ezekben a sejtekben található hemoglobin minőségének vagy mennyiségének csökkenésére utal.

Az anémiákat etiológiájuk vagy morfológiájuk szerint osztályozzák.

Extra ajánló

A morfológiai besorolás, amely a hypochromiához kapcsolódik, összefügg a gömbmérettel és a hemoglobin-tartalommal. Így írják le a hipokróm, a normokróm és a hiperkróm vérszegénységeket; mikrocita, normocita és makrocita.

hipokróm vérszegénység

A hypochromia általában összefügg a hypochromic microcyticus anaemiákkal. A hypochromia tünetei Már kifejtették, hogy a vérszegénység a hemoglobin vagy a vörösvértestek számának csökkenésével függ össze. E sejtek számának csökkenése viszont a keringő hemoglobin csökkenését és az egyes vörösvérsejtek hemoglobin-tartalmának csökkenését eredményezi.

A hemoglobin egy olyan fehérje, amely az eritrocitában található, és amelynek feladata oxigénszállító molekulaként szolgálni a vérben.

A vérszegénység klinikai hipokróm vérszegénység hipokróm vérszegénység keringő vér oxigénszállításra képes képességének csökkenéséből hipokróm vérszegénység a szöveti hipoxia lehetséges termeléséből a szövetek oxigénellátásának csökkenéséből fakadnak. A hipokróm vérszegénység tünetei nagymértékben változnak, és függenek a vérszegénység súlyosságától és a test azon képességétől, hogy kompenzálja ezt a csökkent képességet.

Ha a vérszegénység fokozatosan alakul ki, és a vörösvértestek vagy a hemoglobin csökkenése mérsékelt, a kompenzációs mechanizmusok annyira hatékonyak lehetnek, hogy nyugalmi állapotban nincsenek tünetek, de ezek a testmozgás időszakában jelentkeznek.

EXTRA AJÁNLÓ

Az eritrociták vagy a hemoglobin veszteségének folytatódásával a tünetek nyilvánvalóvá válnak, és egyes szervekben és rendszerekben a kompenzációs változások őszinték. A kompenzációban részt vevő rendszerek a szív- és érrendszer, a légzőrendszer, valamint a hematológiai vagy vérképző rendszer.

hipokróm vérszegénység

Ha a kompenzációs mechanizmusok nem működnek, akkor nehéz állapotban fellépő nehézlégzés légszomjtachycardia, palpitáció, lüktető fejfájás, szédülés és fáradtság jelenik meg, még nyugalmi állapotban is. A csontváz- és izomszövet csökkenő oxigénellátása fájdalomhoz, claudikációhoz és anginához vezethet.

Klinikai kémia

A körmök fényesek, vékonyak és törékenyek lesznek, a kapilláris hiány miatt kanál alakú konkáv koilonicia. A nyelv vörös lesz, fájdalmas, ödémás, és papilláris sorvadást mutat. A fájdalom glossodynia intenzitása összefügg a vashiány barna férgek egy gyermeknél, mint a vérszegénység oka. Okoz A hipokróm mikrocita anémiák különböző okok miatt fordulhatnak elő, beleértve: - A vas anyagcseréjének változásai.

Ezen változások közül megemlíthetünk néhány olyan konkrét okot, mint a vashiányos vérszegénység, a szideroblasztos vérszegénység és a thalassemiák. Vashiány vagy vashiányos vérszegénység Világszerte a vashiányos vérszegénység hypoferremia a leggyakoribb.

hipokróm vérszegénység

Van néhány feltétel, amely hajlamosít rá, például krónikus szegénységben élő anyák és ápoló gyermekek. A fejlett országokban a terhességhez és a nyombél- vagy gyomorfekélyek, valamint a daganatok okozta krónikus vérveszteséghez kapcsolódik. Fiziopatológiailag három stádiumot írnak le a vashiányos vérszegénységben.

hipokróm vérszegénység

Az első, amelyben a vasraktárak kimerültek, de megfelelő hemoglobinszintézist érnek el. A második szakaszban csökken a csontvelő vasellátása és megváltozik a hematopoiesis. A harmadik szakaszban végül a hemoglobin szintézisének csökkenése következik be, és megjelenik a hypochromia.

Szideroblasztos vérszegénység Ez egy menopauza a férfiaknál rendellenességek heterogén csoportja, amelyet anaemia jellemez, amelyek súlyossága változó és a vas nem hatékony felszívódásának köszönhető, következésképpen a diszfunkcionális hemoglobin szintézisét okozza.

hipokróm vérszegénység

A gyűrűs szideroblasztok jelenléte a csontvelőben megadja a szideroblasztos vérszegénység diagnózisát. A gyűrűs cideroblasztok olyan eritroblasztok, amelyek olyan vasszemcséket tartalmaznak, amelyek nem vesznek részt a hemoglobin szintézisében, és gallért képeznek a mag körül.

Enyhe hipokróm vérszegénység. Eritrocita hypochromia - Anatómia October

Számos öröklött és szerzett okot ismertetnek. A megszerzettek közül néhány reverzibilis, például az alkoholizmussal, bizonyos gyógyszerekre adott reakcióval, rézhiánnyal és hipotermiával kapcsolatos. Egyéb megszerzett állapotok idiopátiásak, mások pedig a mieloproliferatív folyamatokkal a hematopoietikus sejtek kontrollálatlan szaporodása állnak kapcsolatban.

Örökletes formák csak férfiaknál fordulnak elő, hipokróm vérszegénység összefüggenek az X nemi kromoszómán lejátszódó recesszív transzmisszióval. Thalassemias A "thalassemia" elnevezéssel veleszületett változások nagyon heterogén halmaza csoportosul, amelyek közös jellemzője az, hogy egy vagy több globinlánc szintézisében hibásak.

  1. Mérsékelt hipokróm vérszegénység. Vierme jarvany
  2. Assiut University Rövid összefoglaló A vörösvértest-eloszlási szélesség indexe a vörösvértest-eloszlás szélességével szemben, mint megkülönböztető útmutató vashiányos vérszegénység és béta-thalassemia tulajdonság alapján.
  3. Hpv vírus tünetei torok
  4. A chaga parazita kezelése
  5. Emberi férgek és hogyan lehet elmenekülni
  6. A primitív mesodermalis elemek szétszóródnak a mesodermalis szövetben, s megindul az erek kialakulása.

Ezek a globinláncokat kódoló gének mutációinak köszönhetők, amelyek csökkentik szintézisüket. A thalassemiák befolyásolhatják a globin alfa- vagy béta-láncát, ezért "alfa" vagy "béta" thalassemiáknak hívják őket.

Amikor az egyik lánc szintézise csökken, a másik felhalmozódik; így az alfa-thalassemiákban a béta-láncok felhalmozódnak, a béta-thalassemiákban pedig az alfa-láncok halmozódnak fel. Súlyos vérszegénységhez kapcsolódnak, meglehetősen gyakoriak és autoszomális domináns öröklődési mintázatúak.

Kezelések A diagnózis felállítása után, amikor az ok vashiány, az akut vagy krónikus vérveszteséget okozó sérüléseket korrigálni kell. Ez megerősíti a vashiány diagnózisát. Azok számára, akik nem reagálnak erre a kezelésre, transzfúzióra van szükség a növekedés és a fejlődés biztosításához.

A thalassemiák kezelése általában szükség szerint transzfúziós rendszerből áll.

hipokróm vérszegénység

Időnként a lép eltávolítása a lép eltávolítása szükséges. Hivatkozások Borges, E. Az alfa-thalassemia magas előfordulása mikrocitózisban és anaemia nélküli hypochromiában szenvedő egyének körében. Brazil Journal of Medical and Biological Research, 34 6 Jolobe, O.

A vashiányos vérszegénységben a hypochromia gyakoribb, mint a mikrocitózis. Schaefer, R. Hypochromikus vörösvértestek és retikulociták. Vese nemzetközi, 55, SS Simbaqueba, C. A relatív hypochromia prognosztikai következményei krónikus szisztolés szívelégtelenségben szenvedő ambuláns betegeknél.

Hipokróm vérszegénység kezelése Kommentálja az emberi fonálférgeket

Pangásos szívelégtelenség, 19 4 Urrechaga, E. Vörösvérsejtek mikrocitózis és hypochromia a vashiány és a hipokróm vérszegénység tulajdonságának differenciáldiagnózisában. Nemzetközi laboratóriumi hematológiai folyóirat, 31 5 A hypochromia biomarkerei: a vas állapotának és az erythropoiesisnek korabeli értékelése. BioMed kutatás nemzetközi,