Hasnyálmirigyrák hírek


  • Dobi Gyöngyi, belgyógyász A hasnyálmirigyrák előfordulása az elmúlt évtizedekben gyakoribbá vált a fejlett nyugati országokban, a vastagbélrák és a gyomorrák után az emésztőrendszer harmadik leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganata.
  • Feb A hasnyálmirigyrák az egyik legrettegettebb rákos megbetegedés, melynek 5 éves túlélési rátája csak pár százalék.

Hűha, majdnem mindenki! Nem csoda, mely parazitaellenes szerek jobbak szakmájukban ők mind hírnevesek.

Betűméret:

Tudják-e, mi bennük a közös? Mind hasnyálmirigyrákba haltak bele.

hasnyálmirigyrák hírek paraziták és kezelés orenburgban

Bár ez nagyon szomorú, de mégis, hasnyálmirigyrák hírek ő sorsuknak köszönhetően ébredtünk tudatára annak, hogy ez a betegség halált okoz. Egyáltalán nem meglepő, hogy akinél hasnyálmirigyrákot diagnosztizálnak, az majdnem halálos ítéletet jelent.

Friss hírek

Megdöbbentő, hogy az elmúlt 40 év alatt ez a szám csöppet sem változott, noha más rákfajtáknál lényeges haladást értek el. Hogyan kezelhetnénk hatékonyabban a hasnyálmirigyrákot? Orvos-biológus vállalkozóként szeretek lehetetlennek látszó feladatokon dolgozni, s bár tudatában vagyok a korlátoknak, igyekszem olyan új megoldásokat találni, amelyek javítják az eredményeket.

A hasnyálmirigyrákot illetően az első rossz hír az, hogy a hasnyálmirigyünk szó szerint testünk hasnyálmirigyrák hírek van. A képernyőn narancsszínnel jelöltük.

vezető szakorvosok

De alig látható, amíg előle el nem távolítom a többi szervet. Sok létfontosságú szerv veszi körül, pl. A daganat képes belenőni e szervekbe; ez az oka, hogy a hasnyálmirigyrák az egyik legfájdalmasabb rákfajta.

hasnyálmirigyrák hírek szemölcs láb áztassa

Mivel nehezen hozzáférhető, az orvos nem tudja eltávolítani a daganatot. Ezen okok miatt az egyetlen lehetőség a hasnyálmirigyrákos számára a kemoterápia. Ez vezet el a másik rossz hírhez.

Egy új, szemvizsgáló alkalmazás viszont hamarabb jelezheti az egyikfő tünetet, ezzel pedig a beteg túlélési esélyeit is növelheti. A hasnyálmirigyrák statisztikái megdöbbentőek: az elmúlt 5 évben csak a betegek 9 százalékát sikerült meggyógyítani.

A hasnyálmirigyrákos daganatban nagyon kevés a véredény. Miért izgat bennünket a daganatban lévő véredény? Egy pillanatra gondoljunk a kemoterápia működésére.

hasnyálmirigyrák hírek vényköteles krém a hpv szemölcsökhöz

A vénába fecskendezett gyógyszer a testen keresztül utat talál magának a daganat területéhez. Úgy, mint amikor az autópályán haladva úti célunkat keressük.

Ajánlott cikkek

De mi van, ha úti célunkhoz nem tudunk lehajtani a pályáról? Nem jutunk oda. A hasnyálmirigyrákra adott kemoterápiával ugyanez a bökkenő. A gyógyszer áthalad az egész testen.

A hasnyálmirigyrák diagnózisa

Eléri az egészséges szerveket; aminek eredménye a pácienst érő erős mérgező hatás. De a daganatba igen kevés gyógyszer jut el. Ezért a kezelés hatékonysága erősen korlátozott. Megérzésemnek igencsak ellentmond, hogy az egész testet azért kezeljük, mert egy bizonyos szervet el akarunk érni. Ennek ellenére, az utóbbi 40 évben rengeteg pénzt, kutatást és energiát fordítottak rá, hogy új, hatásos gyógyszereket találjanak a hasnyálmirigyrák kezelésére, de a páciensbe juttatás módszerében nincs változás.

Kategóriák

Két rossz hír után most remélhetőleg jó hírt mondok. Az MIT-vel és a bostoni Massachusetts Közkórházzal együttműködve forradalmasítottuk a rák kezelését: megvalósítottuk a gyógyszer helyre célzott bejuttatását. Ez olyan, mintha ejtőernyővel jutnánk felülről pont a célba, ezért nem kell végighajtanunk az egész autópályán.

hasnyálmirigyrák hírek klorofill parazita kezelés

A gyógyszert beágyaztuk egy ilyen műszerbe, Elég hajlékony ahhoz, hogy összehajtva beférjen a katéterbe. De elég szilárd, és ha egyszer már a tumorra helyezték, úgy fog működni, mint egy ketrec.

Fizikailag akadályozza meg, hogy a daganat más szervekbe jusson, s így megfékezi az áttétet.

Megjelenés: A hasnyálmirigyrák mortalitása sok európai országban emelkedik, becslések szerint idén halálesetet fog okozni ez a daganattípus. A kutatás eredményei szerint a hasnyálmirigyrák a harmadik vezető daganatos halálozási ok lesz a tüdő- és kolorektális daganatok mellett. A kutatás során ig becsülték meg a mortalitási arányokat, amikorra a hasnyálmirigyrák miatti halálesetek száma előreláthatóan eléri a esetet, ami 50 százalékos növekedés a es adathoz 76 viszonyítva. A kutatásban részt vevő országok között eltérő mértékű a növekedés nagysága, 20 és százalék közötti a 15 éves időszakban.

A műszer biológiailag lebomlik. Ez azt jelenti, hogy a testbe kerülve elkezd fölszívódni, a gyógyszert lassan és csak helybe juttatja el, s hatékonyabban, mint a jelenlegi egész testi kezelés. Állatkísérletekkel bizonyítottuk, hogy a helyi kezelés szeresére javítja a kezelés hatékonyságát.

  • Nemzetközi harmadik fázisú klinikai vizsgálat indul a hasnyálmirigyrák hipertermiával való kezelésének vizsgálatára A hasnyálmirigyrák okát jelenleg még nem ismerjük, mint ahogy azt sem tudjuk megmagyarázni, hogy az egyik ember miért lesz hasnyálmirigyrákos, a másik pedig miért nem.
  • A hasnyálmirigyrák nagyrészt még ma is késői, előrehaladott állapotban kerül felismerésre, aminek legfőbb oka, hogy a hasnyálmirigy - rejtett elhelyezkedése miatt - nehezen hozzáférhető a vizsgálatok számára.

Egy, már ismert gyógyszerrel végeztük a kezelést, és csupán helyileg alkalmazva, ott, ahol a legnagyobb szükség van rá, a hatékonyság szeresére nőtt, a rendszerszerű mérgező hatás csökkent. Minden erőnkkel a technológia következő szintre hasnyálmirigyrák hírek dolgozunk. Reméljük, hogy egy nap csökkenthetjük fájdalmukat, meghosszabbíthatjuk életüket, és a jövőben a hasnyálmirigyrákot gyógyíthatóvá tesszük.

hasnyálmirigyrák hírek bikabika, amint megnyilvánul

A gyógyszer bejuttatási módszerét újragondolva a gyógyszer nemcsak hatékonyabb és kevésbé mérgező, hanem utat nyitunk más, majdnem lehetetlen feladatok újabb megoldásai felé is, a hasnyálmirigyrákos és más betegek érdekében. Köszönöm szépen.