Csodálatos méreganyagok. Holisnacks


Az a csodálatos emberi test Szervezetünk éjjel-nappal dolgozik azon, hogy semlegesítse, átalakítsa, kiűzze a bekerült méreganyagokat. Testünk több fronton harcol a sejtjeit károsító, működését akadályozó anyagok ellen.

Csodálatos méreganyagok

Jó néhány szerv képes a mérgek és salakanyagok kiválasztására, de semlegesítésükre kizárólag a máj alkalmas. Mindentudó szerv A máj egy rendkívül összetett, csodálatos szerv, csodálatos méreganyagok legnagyobb mirigye, a hasüreg jobb felső részében, a rekeszizom kupolája alatt helyezkedik el.

Az egészséges máj nem tapintható ki a bordaív alatt, ha mégis, az kóros megnagyobbodására utal. Barnásvörös színű, súlya kb.

pinworm fertőzést okoz genitális szemölcsök, amelyek szemölcsök

Két lebenyre oszlik, alsó felszínén található az epehólyag, amely a máj által a paraziták egysejtűek epét raktározza. Bámulatos, milyen sokféle és összetett működésre képes ez a szerv.

A felsorolásból rögtön kitűnik, hogy ha májunk működése akár a legkisebb zavart szenvedi, az súlyos gondokat okozhat szervezetünk többi részében is.

Szervezet méregtelenítésének fontossága

Az agy idegsejtjei és az oxigént szállító vörösvérsejtek csak szénhidrátot, glükózt képesek felhasználni, számukra nem megfelelő például a zsírból vagy a fehérjéből származó energia, ami fogyókúra, intenzív sport vagy éhezés esetén a testi sejtek számára tökéletesen megfelelő energiaforrás.

A glükózt a máj glikogén formájában raktározza, szükség esetén pedig visszaalakítja glükózzá, és a véráramba juttatja. Vagyis raktárként funkcionál, és akár szélsőséges körülmények között is ellátja agyunkat tápanyaggal.

A máj a zsíranyagcsere egyik fontos résztvevője.

Az a csodálatos emberi test

A szénhidráttöbbletet képes zsírrá alakítani, létrehozva a szervezet energiaraktárait. Vitaminképző központ és vitaminraktár is egyben. Képes A-vitamint szintetizálni annak előanyagából, a béta-karotinból, és raktározni a B, a D- és a K-vitaminokat.

A fehérje-anyagcserében is részt vesz, aminosavakból képes felépíteni a szükséges fehérjéket.

a belek megtisztítása a parazitáktól gyógyszeres férgek terhes nők számára

A májban képződnek a véralvadásban részt vevő fontos fehérjék. Az általa termelt epesav segíti az emésztést.

pinworm féregtisztító féreghajtó fül

Az epe feladata, hogy csodálatos méreganyagok táplálékkal bevitt zsírokat kisebb, könnyebben emészthető részekre bontsa. A magzati korban vérképző szerepe is van, később a keringő vér mennyiségét képes szabályozni, vérraktárként funkcionál. Előállítja és raktározza a vörösvérsejtek alkotórészeit, és lebontja az elöregedett vörösvértesteket.

Rendkívüli mértékben képes regenerálódni, még akkor is tökéletesen ellátja a feladatát, ha kétharmad részét kioperálják.

Méregtelenítés

Legcsodálatosabb képessége, hogy átvizsgálja a belekből érkező tápanyagot, és közömbösíti a szervezet számára káros csodálatos méreganyagok. A béltartalom rothadásakor keletkező szénsavas, mérgező ammóniát például húgysavvá alakítja, amely így már nem méreg lesz, csak salakanyag, és a vérkeringéssel a vesébe jutva a vizelettel kiválasztódik. Vegye észre a bajt! Természetesen a máj csak addig működik hatékonyan, amíg nem kívánunk lehetetlent tőle. Ha folyamatosan nagy mennyiségű méreg és salakanyag jut a szervezetbe, amivel a szervek nem tudnak megbirkózni, mind a közömbösítés, mind a kiválasztás zavart csodálatos méreganyagok.

A mérgek és salakanyagok egy ideig keringenek a vérben, aztán lerakódnak valahol a szervezetben. A máj hatékony és egészséges működése tehát létfontosságú, ezért a legkisebb jelre is érdemes odafigyelni, ami májproblémákra utal.

hpv impfung alkohol helminthiasis kezelõ klinika

Vírusos megbetegedések, kóros autoimmun folyamatok, toxikus eredetű megbetegedések egyaránt károsíthatják a szervet. Étvágytalanság, émelygés, hányás, vérszegénység utalhat a máj károsodására, de betegségei bizonytalan hasi panaszok és emésztési, illetve anyagcserezavarok formájában is megmutatkozhatnak.

parazita harapás kórházak vírusai

A szemfehérje és a nyálkahártyák sárgulása arra hívja fel a figyelmet, hogy a bilirubin nevű epefesték szállítása, átalakítása és kiválasztása zavart szenved, ezért ez az anyag felhalmozódik a test szöveteiben. A szemöldökök közötti foltok, pöttyök, pattanások is a máj elégtelen működését jelezhetik. Ugyanerre figyelmeztethet az arcon megjelenő sárgás elszíneződés, a felső szemhéj duzzadása, az orrhát vöröses elszíneződése és a fogíny rendszeres vérzése.

condylom a lányának papilloma a belső szemhéjon kell elvégezni

Aki több felsorolt tünetet is észlel magán, forduljon szakorvoshoz, hogy kizárja a májbetegség lehetőségét! Támogassa az ujszo. Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

Holisnacks

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe. Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.

Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk. Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra.