Bélparazita teszt


A cikk utoljára módosult: Röviden A vizsgálattal megállapítható, hogy vannak-e fertőző paraziták a gyomor-bél traktusában.

Teszt Giardia Lamblia (bél-parazita) oldószerrel / LBGA.01 / LGLA01

Mikor kell a vizsgálatot elvégezni? Milyen mintára van szükség? A vizsgálathoz friss vagy tartósított székletmintára, esetenként több, különböző napokon gyűjtött mintára van szükség. Hogyan készüljek elő a vizsgálatra? Nincs teendő. Vizsgálati minta Mit vizsgálunk? A féregpete- és protozoonvizsgálat a székletminta mikroszkópos értékelése.

hogyan kell kezelni a parazitákat az emberi tüdőben

Arra szolgál, hogy a gyomor-bél traktusban esetleg jelen levő fertőző parazitákat megtaláljuk. Ezek a paraziták és petéik lárváik, cisztaformák a széklettel ürülnek — kerülnek ki a szervezetből.

ember féregtelenítés házilag

Ha a székletből üveg tárgylemezen vékony kenetet készítünk, azt megfestjük, a paraziták mikroszkóppal felismerhetők.

A különböző féregpeték és protozoonok alakja, mérete és belső struktúrája más és más, és az adott fajra jellemző.

Sokféle parazita bélparazita teszt megfertőzni az embert. Mindegyiknek meghatározott életciklusa érési ciklusa bélparazita teszt, és megfelelő élőhelye, amelyhez adaptálódott. Egyesek közülük lárvaállapoton át válnak éretté. A gyomor-bél traktust fertőző paraziták a széklettel kerülnek a külvilágba. A paraziták petéi igen ellenállóak, sokáig életben maradnak a környezetben gazda nélkül.

Az ember a legtöbbször úgy fertőződik parazitákkal, hogy petékkel szennyezett vizet iszik vagy ilyen ételt eszik. Ez a szennyeződés nem látható — az étel vagy víz látványa, illata és íze teljesen normális. Mivel a fertőzött személy széklete is fertőz, higiénés rendszabályok kézmosás és gondosság az ételkészítésnél betartása nélkül a fertőzést másoknak átadhatják. Ez különösen aggályos napközis gyermekeknél és otthonban élő időseknél. A parazitás fertőzések nemcsak azért fordulnak elő ezekben a csoportokban, mert könnyen terjednek, de azért is, mert a fertőzöttek immunrendszere kevésbé képes a fertőzés leküzdésére.

A leggyakoribb parazitákat az Egyesült Államokban három egysejtű képviseli: Giardia lamblia, Entamoeba histolytica és Cryptosporidium parvum. Az egész világon megtalálhatók hegyi forrásokban és tavakban, de bekerülhetnek uszodák vizébe, meleg fürdőkbe vagy esetenként a kommunális vízhálózatba.

papilláris urothelialis hiperplázia

A Cryptosporidium crypto ellenáll a klórnak, és úszómedencék vizében több napig képes életben maradni. Megfelelő szűréssel azonban eltávolíthatók a vízből. A legtöbb parazitás fertőzést ezek okozzák, de néha féregszerű paraziták, például hengeres férgek vagy szalagférgek is okozhatnak fertőzést.

Azok, akik külföldre utaztak, különösen fejlődő országokba, sokféle egyéb parazitával történő fertőződés veszélyének vannak kitéve. Meleg teljes vastagbél méregtelenítés vidékeken és olyan helyeken, ahol a víz- és szennyvízkezelés kevésbé hatékony, parazitákkal sokkal gyakrabban találkozhatunk.

  • Helminthiasis helmintusok
  • Lengő szék

Ezeken a helyeken a Giardia, Cryptococcus és E. A látogatók rendszerint akkor fertőződnek, amikor valamilyen petékkel szennyezett ételt vagy italt fogyasztanak olyan egyszerű dolgok is okozhatnak fertőzést, mint a jégkocka az italban bélparazita teszt a friss salátade egyes paraziták a bőrön is képesek áthatolni. A parazitafertőzés leggyakoribb tünetei a hosszabb ideig tartó hasmenés, véres hasmenés, nyálkás széklet, hasi fájdalom és émelygés.

TESZT GIARDIA LAMBLIA (BÉL-PARAZITA)

A pácienseknél fejfájás és láz is jelentkezhet, néha pedig alig vannak vagy egyáltalán nincsenek észrevehető tüneteik.

Hogyan történik a mintavétel?

Mit lehet tenni parazita ellen? Parazita kisokos Fáradékony, ingerlékeny, emésztési problémái vannak, gyakran fáj a feje, rossz a vérképe? Könnyen lehet, hogy paraziták fertőzték meg.

A friss székletmintát egy steril gyűjtőtartályba vagy tiszta felszínre gyűjtjük. Ügyeljünk rá, hogy a minta vizelettel vagy vízzel ne szennyeződjön.

Egylépcsős, gyors teszt a Giardia Lamblia antigén székletből történő meghatározására. Termékkód: LGLA A Giardia Lamblia fertőzések a téli hónapok alatt gyakran előfordulnak.

A mintát, a mintavételt követően általában egy órán belül a laboratóriumba juttatják, vagy olyan edénybe teszik, amely különböző tartósító oldatokat tartalmaz. A tartósított székletmintát körülbelül egy napon belül a laboratóriumba kell szállítani. Amennyiben orvosa több minta vizsgálatát tartja szükségesnek, mindegyik mintát tartósítóoldatos tartályba gyűjtheti, mielőtt azokat a laboratóriumba egyszerre visszajuttatná. Ha több minta vizsgálatát kérik, azokat különböző időben, gyakran különböző bélparazita teszt kell gyűjteni.

a moxibustion folyamat

Az edényen fel kell tüntetni a beteg nevét, a dátumot és a mintavétel idejét.